Категория: Пайдалы кеңестер | Автор: Адас АС | 465 | 31.10.2024
Жент – қазақтың ұлттық тағамы, қуырылған бидайдан жасалған тәтті және пайдалы десерт. Женттің ерекшелігі – оның табиғи әрі құрамында қоспалар болмауы. Ол дәстүрлі рецепт бойынша дайындалады, сондықтан денсаулыққа өте пайдалы. Женттің артықшылықтары мен қолдану тәсілдері:
Энергияның көзі
Жент құрамында табиғи дәрумендер мен минералдар бар, сондықтан ол ұзақ уақытқа дейін қуат береді. Көшпенді қазақтар жентті ұзақ жолдарда жеңіл әрі тойымды тағам ретінде тұтынған.
Иммунитетті нығайтады
Жент құрамындағы майлар мен талшықтар ағзаға қажетті энергияны қамтамасыз етіп, иммунитетті нығайтуға көмектеседі. Женттің құрамындағы дәрумендер ағзаға күш беріп, аурулардың алдын алады.
Ас қорытуды жақсартады
Жент талшықтарға бай болғандықтан, ас қорытуды жеңілдетеді. Бұл әсіресе ауыр тағамдармен бірге немесе басты ас ретінде тұтынуға жақсы келеді.
Жеңіл десерт
Жентті шай дастарханында немесе жеңіл тамақ ретінде ұсынуға болады. Бұл десерт балалардан бастап, ересектерге дейін ұнайтын әрі денсаулыққа пайдалы тағам.
Жент – қазақ халқының мәдени мұрасы ғана емес, сонымен қатар табиғи өнімдердің ерекше үйлесімі. Осы ұлттық десертті күнделікті өміріңізге қосып, оның дәмі мен пайдасын көріңіз!
Талқан – дәмді, тойымды, әрі пайдалы тағам.
Ұлттық десерт - қуырылған бидайдан жасалған тәтті тағам.
Дәстүрлі қазақ дастарханының ажырамас бөлігі - бауырсақ.
Отандық, Ұлттық табиғи таза өнім.
Ешбір қоспасыз дайындалғандықтан денсаулықты жақсартуға септігі мол. Иммунитетті көтеріп, күш-қуат береді. Ағзаны токсиндерден тазартады. Аз уақыт ішінде арықтауға көмектеседі. Қан құрамындағы қант мөлшерін төмендетуге септігін тигізеді. Қан қысымын реттейді.
Өнім туралы толығырақ