Категория: Пайдалы кеңестер | Автор: Адас АС | 388 | 31.10.2024
Құрт – қазақтың ұлттық тағамы және табиғи дәрумендерге бай, денсаулыққа пайдасы мол өнім. Оны жасау барысында сиыр сүті қайнатылып, артық сұйықтықтарынан тазартылып, ақуызға бай тағам ретінде алынады. Құрт – денсаулыққа арналған дәстүрлі тағамдардың бірі және оны күнделікті тұтыну арқылы бірнеше артықшылықтарға қол жеткізуге болады.
Ақуыздың көзі
Құрт – ақуызға бай өнім, сондықтан ол бұлшықет денсаулығына пайдалы. Ағзаға қажетті аминқышқылдар мен дәрумендерді қамтиды.
Кальций мен фосфордың көзі
Құрт құрамындағы кальций мен фосфор сүйектерді, тістерді және тырнақтарды нығайтады. Әсіресе, балалар мен қарт адамдар үшін өте пайдалы.
Ас қорытуды жақсартады
Құрт құрамындағы сүт қышқылы ас қорытуды жеңілдетіп, асқазан-ішек жолдарының жұмысын жақсартады. Сонымен қатар, ол ішекті тазартып, ағзадан токсиндерді шығарады.
Иммунитетті нығайтады
Құрт – дәрумендер мен минералдарға бай, сондықтан ол иммундық жүйені нығайтуға көмектеседі. Суық мезгілдерде құрт тұтыну арқылы ағзаңыздың қорғанысын арттыра аласыз.
Құртты күнделікті тағам ретінде, шай дастарханында немесе жол азығы ретінде тұтынып, денсаулыққа пайдасын көріңіз!
Талқан – дәмді, тойымды, әрі пайдалы тағам.
Ұлттық десерт - қуырылған бидайдан жасалған тәтті тағам.
Дәстүрлі қазақ дастарханының ажырамас бөлігі - бауырсақ.
Отандық, Ұлттық табиғи таза өнім.
Ешбір қоспасыз дайындалғандықтан денсаулықты жақсартуға септігі мол. Иммунитетті көтеріп, күш-қуат береді. Ағзаны токсиндерден тазартады. Аз уақыт ішінде арықтауға көмектеседі. Қан құрамындағы қант мөлшерін төмендетуге септігін тигізеді. Қан қысымын реттейді.
Өнім туралы толығырақ